Úlohy a ciele Slovenskej inšpekcie životného prostredia - Ďurďovičová, Jarmila
Vznik a vývoj Slovenskej inšpekcie životného prostredia. Kompetencie a činnosť Slovenskej inšpekcie životného prostredia. Ochrana vôd a vodných ekosystémov. Ochrana ovzdušia. Odpadové hospodárstvo. Ochrana prírody a krajiny. Biologická bezpečnosť. Integrované povoľovanie a kontrola.