Rasizmus v rozvoji a v rozvojovej spolupráci - Profant, Tomáš Imrich, 1983-
Čo je to rasizmus. Tri typy rasizmu podľa základných hierarchických jednotiek. Tri formy rasizmu v rozvoji a rozvojovej spolupráci. Globálny rasistický systém a rozvojová spolupráca. Inštitucionálny rasizmus a rasová každodennosť v rozvojovej spolupráci.