Kde sa chodí voliť? Faktory ovplyvňujúce geografické rozloženie volebnej účasti v slovenských parlamentných voľbách - Kevický, Dominik
Predstavenie „mapy“ nerovnomernej volebnej participácie na Slovensku, jej utváranie v uplynulých rokoch. Interpretácia tejto mapy, motivovaná snahou nájsť podstatné faktory ovplyvňujúce rôznu výšku volebnej participácie v rôznych miestach a vývoj týchto faktorov (pozornosť venovaná iba parlamentným voľbám). Správanie slovenských voličov. Obce ako základná geografická jednotka analýzy. Horizontálny rozmer geografickej diferenciácie (rozdiely medzi regiónmi), ale aj rozmer vertikálny (medzi veľkostnými skupinami obcí).