Latest Developments in Investment Treaty-making: Cases of China and the United States - Karas, Martin, 1991-
Najnovšie trendy v oblasti investičných zmlúv Číny a USA ako dvoch z najdôležitejších vývozcov kapitálu v globálnom meradle. Súčasné pozície oboch krajín v oblasti ochrany investícií a štátnej suverenity, závery pre teoretický konflikt medzi neorealizmom a neoliberalizmom. Postavenie USA voči konfliktu medzi ochranou investícií a štátnou suverenitou sa v priebehu času mierne posunulo k ochrane štátnej suverenity.