Vyhľadávanie informácií v rôznych domácich a zahraničných databázach - Ferencz, Vojtech
Internet výrazne zmenil služby, ktoré ponúkajú knižnice na celom svete. Dnes je už možné vo viacerých odborných databázach vyhľadať rôzne zdroje podľa kľúčových slov a ľubovoľných ďalších kritérií. Následne je možné výsledky vyhľadávania si za pár sekúnd stiahnuť v elektronickej podobe či už do počítača, alebo na akýkoľvek dátový nosič. Rôzne odborné databázy dokážu poskytnúť odborné informácie a teda plné texty článkov z časopisov, poprípade aj celé kapitoly kníh na základe predplatenej licencie.