Využívanie kreatívnych techník pri inováciách - Mizla, Martin, 1955-
Zaoberanie sa vhodnosťou využitia kreatívnych techník v rôznych podnikových procesoch, napr. pri rozpoznávaní problémov a nových príležitostí (napr. diagram príčin, SCAMPER, CATWOE), hľadaní ideí pre inovácie vysokého stupňa (napr. brainstorming, reverzácia, analógie, TRIZ), zlepšovanie existujúcich produktov (napr. frakcionalizácia, vytváranie scenárov) a riešení pre operatívne problémy výroby, logistiky atď. (napr. mentálne mapy, 6 klobúkov, synektika). Využitie konkrétnych kreatívnych techník je založené na vyššej úrovni abstrakcie. Nižšia úroveň abstrakcie je orientovaná na klasifikáciu, hľadanie existujúcich technických protirečení a následne na špecializáciu riešenia a predstavuje vertikálny spôsob myslenia.