Obchodovanie s emisnými kvotami v EÚ - Stričík, Michal, 1969-
Systém obchodovania s emisnými kvótami (EU ETS) je základom politiky EÚ v oblasti boja proti zmene klímy a zároveň kľúčovým nástrojom na znižovanie emisií skleníkových plynov nákladovo efektívnym spôsobom. Systém funguje na základe zásady „Strop a obchod“. Stanoví sa strop pre celkové množstvo skleníkových plynov, ktoré môžu byť emitované zariadeniami, ktoré pokrýva systém.