<The> Middle Power Concept Presenting a Complex Approach - Kríž, Zdeněk
Prehľad vývoja konceptu stredne veľkej mocnosti od jej vzniku až po súčasnosť vo forme prehľadu literatúry. Porovnanie hlavnej konceptualizácie stredne veľkej mocnosti, výhody a nevýhody každého konkrétneho postoja a navrhnutý komplexný prístup k definovaniu strednej sily. Komplexný prístup ku konceptualizácii stredných mocností využíva silné stránky predchádzajúcich prístupov a prekonáva ich slabiny.