<The> Older Unemployed Worker’s Conundrum in the Czech Republic and Slovakia Find a Job or Leave the Labour Market? - Flek, Vladislav
Vyhliadky nezamestnaných čechov a slovákov na trhu práce ve veku 50 až 65 rokov. Najvyšší pokles šancí na opätovné zamestnanie a najsilnejšie pohnútky k odchodu mimo ekonomickú aktivitu sa prejavujú od 55 rokov. Ako ďalšie silne znevýhodnené či demotivované podskupiny nasledujú ženy a jedinci so zlým zdravotným stavom. Úroveň vzdelania alebo regionálne ekonomické podmienky významne neovplyvňujú šance na nájdenie zamestnania.