Political Map of Canada after General Election in 2019 - Brocková, Katarína, 1976-
Kanada je nezávislým štátom od roku 1867, kedy bola založená Kanadská konfederácia. Pozostávala z provincií: Kanada, Nového Škótska a Nový Brunswick. Kanada je teraz federáciou desiatich provincií a troch území. Krajina je parlamentnou demokraciou a jej parlament má dve komory: Senát (105 členov vymenovaných po roku 2006 generálnym guvernérom) a Dolnej snemovne.