Postavenie a význam zavedenia enviromentálnych daní v regióne V4 - Csikósová, Adriana
Problematika skúmania environmentálnych daní a ich vplyvu na podnikateľské prostredie. Environmentálne dane ako systémový nástroj riešenia environmentálnej politiky na národnej aj medzinárodnej úrovni. Analýza postavenia a významu zavedenia environmentálnych daní v regióne V4. Závery a odporúčania realizovania v analyzovanom regióne systémovej environmentálnej daňovej reformy. Podpora informačnej kampane s cieľom podporiť podnikateľské prostredie k pro-inovačnej aktivite, tvorba inovačných centier a klastrov na národnej aj lokálnej úrovni.