Innovation Policy of European Union and Slovak republic - Harakaľová, Ľubica, 1963-
Inovačné aktivity sú všetky vedecké, technologické, organizačné, finančné a obchodné kroky, ktoré v skutočnosti majú viesť k zavedeniu inovácií. Niektoré inovačné činnosti sú samy o sebe inovatívne, iné nie sú, ale sú potrebné na vykonávanie inovácií. Inovačné činnosti zahŕňajú aj výskum a vývoj, ktorý priamo nesúvisí s rozvojom konkrétnej inovácie.