Inštitúcie vystupujúce v prípadoch týkajúcich sa súťažného práva a ich nezávislosť - Patakyová, Mária
Problematika nezávislosti inštitúcií, so zameraním na Protimonopolný úrad Slovenskej republiky. Problematika nejednotnosti definície nezávislosti, prehľad vybraných odborných zdrojov na túto tému a zhrnutie elementov potrebných pre splnenie charakterizácie inštitúcie ako nezávislej. Skúmanie otázky, či je požiadavka odbornosti zahrňovaná medzi elementy nezávislosti. Teoretické aj legislatívne precizovanie tejto otázky.