(Staro)nový inštitút zákazu vrátenia vkladu a pravidlá transferového oceňovania - Kačaljak, Matej
Ozrejmenie a kritické zhodnotenie účelu inštitútu zákazu vrátenia vkladu zavedený zákonom č. 87/2015 Z. z. ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník v znení neskorších predpisov. Dopady na zodpovednosť v spoločnosti v kontexte práva obchodných spoločností s prepojením na pravidlá transferového oceňovania. Pravidlá transferového oceňovania, ktoré sa v praxi používajú na determinovanie primeranosti protiplnenia, majúce niekoľko významných odlišností, pre ktoré je možné ich aplikovať v prostredí obchodného práva a inštitútu zákazu vrátenia vkladu len s vynaložením veľkej miery opatrnosti. Navrhovaná nutnosť sprecizovania samotného inštitútu zákazu vrátenia vkladu vo vzťahu k vhodnej metodológii.