Sociálny štát a sociálne občianstvo: Quo vadis? - Čambáliková, Monika
Súčasné zmeny na trhu práce (zvyšujúca sa asymetria sily medzi miestnou prácou a globálnym kapitálom, dualizácia trhu práce, neisté formy zamestnania), ako aj zmeny v systéme. Sociálne občianstvo, pozitívne účinky sociálneho štátu, globalizácia.