Právomoc Európskej únie uzavierať medzinárodné zmluvy v prípadoch, keď je uzavretie medzinárodnej zmluvy ustanovené v právne záväznom akte Európskej únie - Lysina, Peter
Dopad zmeny charakteru právomoci Európskej únie uzavierať medzinárodné zmluvy v prípadoch, keď je uzavretie medzinárodnej zmluvy ustanovené v právne záväznom akte Európskej únie v dôsledku prijatia Lisabonskej zmluvy. Téza o absencii pridanej hodnoty tejto kategórie právomoci v podobe v akej našla svoje miesto v čl. 216 ods. Zmluvy o fungovaní Európskej únie. Lisabonská zmluva.