K nemeckým ekvivalentom trestnoprávneho pojmu ublíženie na zdraví v kontexte pluricentrizmu - Gašová, Zuzana, 1977-
Analýza trestnoprávneho pojmu ublíženie na zdraví ako východiskového pojmu a jeho ekvivalentov v národných systémoch vybraných nemecky hovoriacich krajín. Kategorizácia v kontexte závažnosti spáchania tretsného činu. Špecifiká právnych textov v kontexte translácie.