<The> Role and Importance of Environmental Administration in the Protection Against Environmental Damages - László, Erika
Ústredná, regionálna a miestna úroveň environmentálnej správy a ich úlohy. Analýza incidentov poškodzujúcich životné prostredie, ich dôsledky a následky. Ilustrácia na dvoch konkrétnych príkladoch z Maďarska (povodeň Dunaja a katastrofa v Kolontári v roku 2010). Dokazovanie nevyhnutnosti spolupráce medzi obcami a regionálnymi orgánmi životného prostredia a riadenia katastrof. Úloha a návrhy zlepšenia správy životného prostredia v oblasti environmentálnej ochrany.