"Švarc-systém" - výhody a úskalia - Mintál, Ján
"Švarc systém" je zaužívaným názvom pre druh závislej práce vykonávanej formálne prostredníctvom samostatných podnikateľov. Jeho pomenovanie vzniklo podľa českého podnikateľa Miroslava Švarca, ktorý ako jeden z prvých vo veľkej miere využíval namiesto práce zamestnancov služby samostatne zárobkovo činných osôb. Nadriadenosť a podriadenosť pri výkone závislej práce. Podnikanie a živnosť - znaky.