Assets and Modern Methods of Depreciation of Assets in an Enterprise - Barlašová, Terézia
Rozdelenie aktív spoločnosti, ktoré môžu byť krátkodobé, čo znamená, že spoločnosť je kratšia ako jeden rok alebo dlhodobé, ktoré musí každá spoločnosť odpisovať. Správne klasifikovanie dlhodobého majetku v jednotlivých odpisových skupinách, čím sa zabezpečí správne odpisovanie dlhodobého majetku. Podstatou je nájsť rozdiel medzi účtovnými a daňovými odpismi, ktoré musí spoločnosť použiť pri odpisovaní svojho dlhodobého majetku. Metódy odpisovania, a to jednotná a zrýchlená metóda a ďalšie.