Systém opt-out v pracovnom práve - Petríková, Lucia
Opt-out predstavuje individuálne a dobrovoľné predĺženie týždenného pracovného času. V anglickom jazyku sa táto výnimka označuje termínom „opt-out" ako „individuálne vyviazanie sa" príslušného zamestnanca z inak obvyklých limitov pracovného času. Ako funguje model opt-out podľa práva Európskej únie a ako zasa podľa slovenského zákonníka práce.