Odloženie splatnosti poistenia do Sociálnej poisťovne za marec 2020 a máj 2020 - Pakšiová, Renáta, 1974-
Novela zákona o sociálnom poistení (zákon č. 68/2020 Z. z., § 293ew zákona o sociálnom poistení), ktorá umožňuje zamestnávateľom a samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) odklad splatnosti poistného na sociálne poistenie zo 6. apríla 2020. Nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 131/2020 o splatnosti poistného na sociálne poistenie v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19, ktorým bolo odloženie splatnosti okrem marca umožnené aj za mesiac máj 2020.