Hromadné prepúšťanie ovplyvnené koronakrízou - Tichý, Miroslav
Mimoriadna situácia súvisiaca so šírením nebezpečnej nákazlivej ľudskej chorobyy COVID-19 spôsobuje odstávku výroby u veľkých i malých zamestnávateľov. To má za následok nielen veľké ekonomické škody, ale vytvára hrozbu prípadného prepúšťania zamestnancov. V priebehu mesiaca júna pribudol značný počet organizácií, ktoré v dôsledku straty trhov neboli schopné poskytnúť svojim zamestnancom prácu. Skončenie pracovného pomeru a riešenie v čase mimoriadnej situácie.