Úprava odmeňovania zamestnancov - Hrtánek, Ladislav
Právna úprava odmeňovania zamestnancov v pracovnom pomere, ktorá je predmetom Zákonníka práce sa vzťahuje na jednotlivé druhy mzdy, kam je možné zaradiť aj minimálne mzdové nároky zamestnanca, naturálnu mzdu, ale taktiež jednotlivé zásady, ktoré sa vzťahujú na celý pracovný pomer. Ide o zásadu rovnakej mzdy za rovnako vykonanú prácu alebo zásadu dobrých mravov, ktorá sa vzťahuje aj na odmeňovanie zamestnancov. Splatnosť a spôsoby výplaty mzdy zamestnancom.