Správny poplatok za prihlásenie vozidla - Fülöpová, Jana
Správny poplatok (registračný poplatok) je platba za prihlásenie vozidla do evidencie vozidiel v SR. V zmysle dikcie zákona NR SR č.145/1995 Z.z. o správnych poplatkoch v znp. podľa položky 65 sadzobníka správnych poplatkov, ide o zápis držiteľa vozidla (motorového alebo prípojného) do evidencie vozidiel v SR. Prihlasovanie vozidiel do evidencie v SR vyplýva zo zákona č.8/2009 Z.z. o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znp., konkrétne §114.