Zranitelné dodavatelské řetězce čeká obrat - Novotný, Radek
Čína je najväčším dovozcom tovaru do Európskej únie, prúdi odtiaľ zhruba pätina celkového importu, takže zavreté čínske továrne a obmedzená nákladná preprava spôsobili v európskych firmách obrovské výpadky. Odborníci už roky upozorňujú, že globálne dodávateľské reťazce sú príliš zraniteľné. Niektoré spoločnosti nebudú chcieť riskovať prerušenie výroby a prepravy tovaru z Číny a rozhodnú sa pre lokálnu výrobu. To bude znamenať nárast vnútroštátnej prepravy a logistiky.