Odpovědnost silničních nákladních dopravců v době pandemie - Novák, Radek
Medzinárodnú cestnú nákladnú dopravu v posledných mesiacoch ovplyvňovali opatrenia prijímané vládami jednotlivých európskych krajín. Pokiaľ miesto prevzatia zásielky a miesto jej dodania leží v dvoch rôznych štátoch, definuje zodpovednosť dopravcu za jej dodanie tzv. Dohoda o prepravnej zmluve v medzinárodnej cestnej doprave (Dohoda CMR).