Walmart chce vítězit všude. V Číně také. - Blechová, Eva
Americký reťazec Walmart vyrástol z jedného malého obchodu, ktorý pred viac než pol storočím založil Sam Walton. Maloobchodný gigant prevádzkuje takmer 11500 obchodov po celom svete. Jeho ciel je všade rovnaký, ponúkať širokú škálu tovaru, od potravin cez spotrebný tovar až po náradie, za čo najnižšie ceny. A to ako v kamenných obchodoch, tak v on-line prostredí.