Uplatňovanie nezdaniteľných častí základu dane v roku 2020 - Rabatinová, Marcela, 1977-
Nezdaniteľné časti základu dane si môže uplatniť iba daňovník (FO), ktorý v príslušnom zdaňovacom období dosahoval tzv. aktívne príjmy. O nezdaniteľné časti základu dane uvedené v §11 zákona č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov si môže daňovník (FO) znížiť základ dane zistený z aktívnych príjmov t.j. z príjmov zo závislej činnosti podľa §5 ZDP a z príjmov z podnikania a z inej samostatnej zárobkovej činnosti podľa §6 ods.1a2 ZDP.