Spracúvanie osobných údajov ubytovacími zariadeniami - Mičudová, Tatiana
Dňa 25.5.2018 nadobudlo účinnosť Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2016/679 z 27.4.2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe týchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len nariadenie GDPR). Pravidlá nariadenia GDPR platia aj pre ubytovacie zariadenia ako hotely a penzióny, ktoré spracúvajú osobné údaje ubytovaných hostí, ale aj svojich zamestnancov, či iných klientov, ktorí využívajú ich služby ako wellness.