Koronakríza a účtovníctvo - Novotná, Ľudmila
Dňa 4.apríla 2020 vstúpil do platnosti zákon č.67/2020 Z.z. o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením choroby COVID-19. Predmetom zákona č.67/2020 Z.z. sú opatrenia prijaté vo všetkých oblastiach, ktoré upravuje MF SR, a ich cieľom je zmiernenie negatívnych následkov pandémie. Obdobie pandémie zákon č.67/2020 Z.z. vymedzuje ako obdobie od 12.3.2020, kedy vláda SR vyhlásila mimoriadnu situáciu na území SR, do konca kalendárneho mesiaca, v ktorom vláda mimoriadnu situáciu odvolá.