Creative Economy as a Driving Force of the Sustainable Economic System - Baculáková, Kristína, 1988-
Výhody kreatívneho priemyslu a jeho kľúčová úloha v globálnych hodnotových reťazcoch. Stimulácia inovácií vďaka kreatívnym odvetviam, pridávajúce hodnotu sociálnej súdržnosti a slúžiace ako účinný nástroj v boji proti recesii. Súčasné šírenie nového koronavírusu a globálnej pandémie ochorenia COVID-19 má značne negatívny dopad na tvorivé odvetvia a kultúrny cestovný ruch. Napriek priblíženiu aktérov kreatívneho priemyslu svojim spotrebiteľom v online priestore je prítomná strata predaja a životaschopnosti ich podnikania.