Adequancy of the Amount of Own Resources of Food Accounting Entities in 2018 in Slovakia - Tasáryová, Katarína, 1995-
Primeranosť výšky vlastných zdrojov potravinárskeho podniku v roku 2018 na Slovensku na základe ukazovateľov finančnej analýzy. Primeraná štruktúru zdrojov aktív, aby sa eliminovali riziká v podnikaní spoločností. Riziká spojené so zníženou solventnosťou v dôsledku vysokej zadlženosti, teda vysokej hodnoty zahraničných aktív a nízkej likvidity aktív. Vytvorenie primeranej úrovne vlastných zdrojov majetku v spoločnosti ako kľúčová úloha manažmentu.