Riziko neudržateľného cestovného ruchu v lyžiarskom stredisku Jasná - Plesník, Pavol
Aktuálna situácia v ostatných rokoch významne developovanom lyžiarskom stredisku Jasná v Nízkych Tatrách na Slovensku. Manažment strediska aplikuje veľmi silný cielený marketing, čím sa stalo veľmi žiadaným a navštevovaným. Analýza miery masového turizmu v stredisku, riziká pre návštevníkov ako aj pre životné prostredie, opatrenia pre zníženie rizika neudržateľnosti cestovného ruchu v stredisku. Výskum na údajoch z geografického informačného systému, terénneho prieskumu, štatistických údajov a výpočtov. Situácia v stredisku je z pohľadu vyťaženosti kritická a v krátkodobom horizonte neudržateľná.