Low-Risk Effect: Evidence, Explanations and Approaches to Enhancing the Performance of Low-Risk Investment Strategies - Joshipura, Mayank
Teória financií predpovedá pozitívny vzťah výnos - riziko. Empirické štúdie však ukazujú, že nízkorizikové zásoby prevyšujú vysoko rizikové zásoby na základe prispôsobenia sa riziku a tento jav sa nazýva anomálie s nízkym rizikom alebo nízkorizikový účinok. Autori ponúkajú dôkazy o nízkorizikovom účinku na indickom akciovom trhu s použitím najobľúbenejších likvidných akcií kótovaných na indickej národnej burze.