Research Review on the Global Refocusing on African Development Challenges and Opportunities in 21st Century - Onwuatuegwu, Ignatius Nnaemeka
Globálne zameranie na africký rozvoj a odhalenie výziev a príležitostí, ktorým čelí africký kontinent v 21. storočí. Medzi výzvy, ktoré bránia účinnému africkému rozvoju patria najmä: nečinnosť vlády, úplatkárstvo, korupcia, nedemokratické hodnoty, nedostatočná štrukturálna transformácia, zlá infraštruktúra a pripojenie, podnikateľské prostredie, pretrvávanie neformálneho sektora, slabý ľudský kapitál a slabá regionálna integrácia, a naopak príležitosti v 21.storočí akými sú podpora verejných vecí a politickej stability, reakcie na konflikty a krízy, zlepšenie zdravia či zníženie dopadu chorôb.