Investment Protection and Sovereignty The Clash of Theories in the Practice of Investment Arbitration - Karas, Martin, 1991-
Zameranie na investičné arbitráže ako politický priestor, kde dochádza ku konfliktu konceptov národnej suverenity a ochrany investícií. Dvojaký cieľ - postavenie tohto konfliktu do širšej teoretickej debaty o úlohe národného štátu v globalizovanom svete. Ukázanie toho, ako sa tento teoretický konflikt v praxi rieši na úrovni investičnej arbitráže.