Priestorová dimenzia príjmových nerovností teória, koncepty a metódy - Výbošťok, Ján
Nerovnosti v príjmoch a ich priestorové určovanie ako čoraz dôležitejší globálny aj regionálny problém. Prehľad relevantných metód merania nerovností v príjmoch v priestorovom kontexte. Zostavenie vhodných prístupov, klasických a súčasných metód vhodných na geografickú analýzu skúmaných nerovností. Spektrum metód, pomocou ktorých je možné získať vedomosti o najdôležitejších aspektoch nerovností v príjmoch, najmä v kontexte praktickej aplikácie v rámci Slovenska.