Opatření EIOPA v souvislosti s dopadem COVID-19 na pojišťovnický sektor - Jíně, Tomáš
Vypuknutie pandémie a negatívne dôsledky s tým spojené sa prirodzene nevyhli ani poisťovaciemu sektoru. Na túto situáciu reagoval i Európsky orgán pre poisťovníctvo a dôchodkové poistenie zamestnancov (EIOPA), a to prostredníctvom série niekoľkých stanovísk a doporučení, ktoré sú relevantné pre poisťovací sektor v EU. Výzva poistiteľom a sprostredkovateľom, aby podnikli kroky k zmierneniu dopadu COVID-19 na spotrebiteľa. Stanovisko EIOPA k výplate dividend a zásadám týkajúcich sa pohyblivej zložky odmeny v kontexte COVID-19. Flexibilita v rámci dohľadového výkazníctva a zverejňovania informácií od poisťovní na zníženie administratívnej záťaže.