Novinky v právní úpravě ochrany spotřebitele - Nulíček, Michal
Legislatívne novinky sa významne dotknú najmä uzatvárania zmlúv po telefóne a dištančným spôsobom, informačnej povinnosti podnikateľov a vo veľkej miere taktiež sankcií, ktoré bude možné ukladať za jednotlivé porušenia. Efektívnejším sa stane taktiež vymáhanie nárokov spotrebiteľov prostredníctvom hromadných žalôb a dozorným orgánom pribudnú nové právomoci. Európska komisia predstavila návrh únijného balíčku spotrebiteľských smerníc nazvaného „New Deal for Consumers“. Ako a o čom informovať spotrebiteľa. Dopad zmien do oblasti poisťovníctva.