Intercultural Mediation in the Context of Slovakia - Zamborová, Katarína, 1988-
Riešenie konfliktov prostredníctvom interkultúrnej (medzikultúrnej) mediácie. Jej prítomnosť na Slovensku ako za posledné roky rýchlo rozvíjajúcej sa krajiny atraktívnou pre cudzincov rôznych národností (asimilácia cudzincov). Interkultúrny mediátor ako tretia strana medzi kultúrami, požiadavky na jeho znalosti (komunikačné a jazykové, znalosť kultúr, psychológie a sociológie). Závery z rozhovoru (interview) s JUDr. Františkom Kutlíkom, priekopníkom v oblasti interkultúrnej mediácii na Slovensku.