13. století v německých reáliích a osobnost císaře Fridricha II. Štaufského - Maier, Tomas, 1965-
Článok sa zaoberá nemeckou dynastiou Štaufov, osobitne vládcom tejto dynastie v 13. storočí so zameraním na osobnosť Fridricha II. Článok sa zameriava predovšetkým na diplomatické, geografické a kultúrne aspekty 13. storočia vo vzťahu k Rímsko-nemeckej ríši, Sicílskemu kráľovstvu a Blízkemu východu.