Interkultúrna komunikácia alebo o aspektoch komunikácie v medzinárodnom hospodárskom priestore - Helmová, Milena, 1954-
Súčasné ekonomické prostredie kladie stále väčší dôraz na medzikultúrnu komunikáciu, ktorá do veľkej miery ovplyvňuje podnikanie v domácom aj medzinárodnom kontexte. Spolupráca kultúr si vyžaduje znalosť cudzieho jazyka spolu so znalosťami kultúrnych štandardov a vzorov myslenia a správania. Kvalitné jazykové a kultúrne vzdelávanie malo byť súčasťou prípravy na spoluprácu so zahraničnými partnermi.