Funktionen der Intonation im Deutschen - Adamcová, Silvia, 1984-
Cieľom tohto príspevku je poukázať na nevyhnutnosť zvládnuť artikulačné a suprasegmentálne fenomény nemeckého jazyka, aby sa zabezpečila nerušená a zrozumiteľná ústna komunikácia. Nemčina má charakteristické rysy hovoreného jazyka, ktoré ho odlišujú od ostatných jazykov. Príspevok chce poukázať na tieto špecifiká.