Pohľadávky ako ukazovateľ platobnej disciplíny podnikov na Slovensku - Hvastová, Jozefína, 1969-
Základná charakteristika pohľadávok a ich riadenia. Sumarizácia poznatkov a záverov vybraných výskumov spoločností a autorov, ktorí skúmali túto naliehavú problematiku platobnej disciplíny podnikov. Výsledky zdôrazňujú skutočnosť, že podniky by mali nutne venovať pohľadávkam značnú pozornosť a mali by ich mať neustále pod kontrolou.