Enterprise Environment and Porter Model - Kopčáková, Janka, 1994-
Dôležitosť monitorovania podnikateľského prostredia, pre správne a včasné reagovanie na prichádzajúce príležitosti alebo hrozby. Delenie podnikateľského prostredia na dve hlavné časti - vnútorné a vonkajšie prostredie. Rozvoj stratégie a jej etapy. Porterov model piatich konkurenčných síl je jedným z najpoužívanejších nástrojov na analýzu podnikateľského prostredia spoločnosti.