Moderné prístupy finančnej výkonnosti podnikov - Lukáč, Jozef, 1991-
Odborná literatúra nám poskytuje širokú škálu prístupov k meraniu výkonnosti podnikov. Tieto rôzne prístupy prešli výrazným vývojom, ktorý sa odzrkadľoval od obmien podnikateľského prostredia. V súčasnosti môžeme tieto prístupy k meraniu a hodnoteniu výkonnosti podniku deliť na dve hlavné skupiny: tradičné a moderné prístupy. Definícia moderného pohľadu na finančnú výkonnosť a teoretické predstavenie využívaných ukazovateľov z tejto oblasti.