Changes in Foreign Trade between Slovakia and Ukraine - Kašťáková, Elena, 1974-
Bilaterálne obchodné vzťahy, bilaterálna špecializácia v obchode, odhalené komparatívne výhody, možnosť vnútropodnikového obchodovania pomocou indexu Grubel a Lloyd spolu s celkovým potenciálom obchodu medzi rokom 2005-2015 a konkrétne pre rok 2016. Od roku 2016 do platnosti vstupujúca "Prehĺbená a komplexná dohoda o zóne voľného obchodu medzi EÚ a Ukrajinou" (DCFTA), ako hlavná hnacia sila zmien vo vzájomnom zahraničnom obchode medzi Slovenskom a Ukrajinou.