Projekt investície do fotovoltanickej elektrárne - Stričík, Michal, 1969-
Energetickej politiky Európskej únie, ako aj Slovenskej republiky do roku 2020 s výhľadom do roku 2030 sa snaží zabezpečiť bezpečnú a spoľahlivú dodávku všetkých foriem energie v požadovanej kvalite a v požadovanom množstve, ako aj znižovať energetickú náročnosť a produkciu CO2. Využívanie obnoviteľných zdrojov energie vrátane slnečnej energie je neoddeliteľnou súčasťou tejto koncepcie. Konštatovanie, že v rokoch 2010 a 2011 bolo výhodnejšie investovať do fotovoltaických elektrárni, oproti súčasnosti a to v súvislosti s poklesom garantovaných výkupných cien.