Measuring the Efficiency of Environmental Innovations - Lacko, Roman, 1988-
Meranie environmentálnej účinnosti je široká vedecká oblasť a súčasný trend vo vedeckom výskume. V mnohých prípadoch však túto účinnosť nevysvetľujú možné determinanty napríklad výdavky na výskum a inováciu v oblasti zlepšovania životného prostredia. Preto je vhodné zmerať efektívnosť spolu s vytvorením modelu faktorov určujúcich účinnosť, ako sú fondy investované do environmentálnych inovácií, ktoré môžu pozostávať z rozpočtových prostriedkov na podnikanie a štátny rozpočet na výskum univerzít v oblasti zlepšovania životného prostredia.